Het Zwarte Kerkje in Zuidschermer rot weg. Bij een beetje regen is er al lekkage. Het monument uit 1665 heeft dringend een opknapbeurt nodig, maar het geld heeft het bestuur nog niet bij elkaar. Ook het bijgebouw, het Schooltje uit 1790, is in slechte staat. Bijkomend probleem is nog eens, dat schilders niet staan te popelen om het onder handen te nemen, omdat er werk genoeg is bij makkelijker gebouwen. Het bestuur zoekt nu eerst naar subsidies en hoopt daarna een schilder te kunnen strikken.

Vier keramisten trekken zich het lot aan van dit rijksmonument nu aan. De opbrengst van de expositie van het keramistencollectief KMK, dat bestaat uit Karin Melchers, Tuny van Ojen, Ria Onderdelinden en Anita Wiersma schenken ze zondag aan de schilderbeurt. De expositie is zondag in het schooltje naast de kerk van 11 uur tot 16 uur.

Pin It
Bekeken: 1815x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/