De koolcampagne van 2021 is met enkele weken vertraging begonnen. Na een koude meimaand kwam het groeiseizoen van de kolen langzaam op gang, maar vanaf nu kan er met enkele weken vertraging honderdduizenden kilo's per dag van het land worden gehaald. Bijna alle trekkers gaan richting de fabrieken van Kramer in Zuid-Scharwoude en Oudkarspel, die er vooral zuurkool van maken. De hoosbuien van juni waren voor enkele percelen met kool funest, maar voor de meeste telers is het weer een heel goed jaar.

De eerste koolplantjes gaan in april de grond in. Daarna kan de nieuwste kool meestal in juli van het land worden gehaald. De koolcampagne duurt dan doorgaans tot en met december. Bij het begin van de coronapandemie werd flink zuurkool gehamsterd, waarna voor het eerst in de geschiedenis in april de koelcellen moesten worden geopend om er zuurkool van te maken. Dit jaar kan er weer gesproken worden van een normaal seizoen. Ladingen kolen worden van het land naar de fabriek gebracht. De geoogste kool ligt, na het hele proces van fermenteren, na ongeveer zes weken in de winkels.

Sinds 1890 wordt er door het familiebedrijf van Kramer aan de Voorburggracht zuurkool gemaakt. Alle kool moet tussen augustus en midden december van het land. In die periode worden tientallen seizoenswerkers aangenomen, waarvan er de laatste jaren veel uit Polen en Roemenië komen.
Pin It
Bekeken: 2209x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/