De afgelopen weken werden tijdens meerdere opruimacties in Alkmaar zo'n 7.000 weggegooide sigarettenpeuken verzameld. Love Not Waste maakte van de peuken een kunstwerk met typische Alkmaarse gebouwen en de toren uit het stadswapen. Het kunstwerk staat de komende maanden aan de Geestersingel.

Het kunststuk is tot stand gekomen door de inzamelrondes van verschillende initiatieven. Zo gingen de Plastic Politie van Buurthuis 't Ambacht, El Kombi, Love Not Waste en leerlingen van basisschool De 2master in De Rijp de straat op om zoveel mogelijk peuken te verzamelen.

Love Not Waste en Stadswerk072 hopen met het kunstwerk bewustwording te creëren. Sigarettenfilters zijn gemaakt van plastic en schadelijke chemicaliën. "Wij willen iedereen dan ook oproepen om je sigaret weg te gooien in de afvalbak. Of haal een gratis herbruikbaar asbakblikje op bij een van de uitdeelpunten. De blikjes zijn onder andere verkrijgbaar bij de Alkmaarse Bootjes Verhuur, VERS en bij Bodrum. Kijk op onze socials voor een volledig overzicht van alle verkooppunten." (foto: Stadswerk072)
Pin It
Bekeken: 1617x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/