De Alkmaarse molen De Viaan stond vrijdag in de rouwstand. De meest lage wiek was rechts van het midden vastgemaakt. Eerder deze week was de heer Bas Kruk, de molenaar van De Viaan, overleden. Op de respectabele leeftijd van 92 jaar, maar triest nieuws is het evengoed. "Wij verliezen in hem een molenaar in hart en nieren", laat het hoogheemraadschap weten.

De heer Kruk kwam op 1 april 1953 als molenaar in dienst bij de polder Bergermeer. Hij volgde toen zijn vader op die sinds 1927 molenaar was op De Viaan. Van jongs af aan hielp hij mee met het kruien, het op de wind draaien van de molen. Zijn hele leven woonde hij in de molenaarswoning naast De Viaan. Tot op het laatst was hij betrokken bij de molen en hield hij altijd een oogje in het zeil.
Pin It
Bekeken: 2008x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/