Lana Broers heeft dubbel goud veroverd tijdens de Nationale C Spelen in Amsterdam. Tijdens het officieuze NK Atletiek onder 16 jaar won de Hylas-atlete op zaterdag de 300m horden in een dik persoonlijk record van 44,73s en op zondag de 80m horden in 11,77s. Helaas is er voor de medaillewinnaars dit jaar geen interland door corona.

Lana kon zich in de series 300mh sparen voor de finale. Daarin maakte haar enige echte concurrente fouten bij twee horden, maar ze kwam hard terug terwijl Lana juist wat slordiger ging lopen. Het verschil was op de finish was nog maar 0,3s. De Heerhugowaardse staat nu dertiende op de Nederlandse allertijdenlijst. De volgende dag bleek ze goed hersteld. In de series 80mh evenaarde Lana haar record van 11,69s ondanks een slechte start. De halve finale ging minder goed maar ze was wel weer de snelste. De finale won ze met een val over de finish diepe dip voorover en een val in 11,79s.

Tim Posthuma de Boer mag ook tevreden zijn. Zondag behaalde hij bij het verspringen een zevende plaats met een afstand van 5,53m, niet ver van zijn record. Op de 100m horden eindigde hij in de halve finale als vijftiende met een persoonlijk record van 15,15s. Volgend jaar is Tim ook nog C-junior.

Lisa Sevenhuizen kon zich met een dertiende plaats in de kwalificaties nét niet plaatsen voor de finale. Zou ze 1,50m meteen in haar eerste poging hebben gehaald, was ze wel door gegaan. Op de 150m sprint werd ze 27e in 20,62s, een record, en bij het verspringen 35e met 4,41m. Trainingsmaatje Sarah van Exel was haar telkens voor met respectievelijk 20,61s (26e) en 4,65m (21e). Ook Lisa en Sarah zijn pas 1e jaars C-junior.
Bekeken: 2008x