Streekomroep Streekstad Centraal en de Alkmaarse redactie van regionale zender NH Nieuws vormen sinds 1 september een gemeenschappelijke nieuwsredactie. Het doel: de lokale journalistiek in de regio Alkmaar flink verbeteren.

Lokale journalistiek speelt een cruciale rol in het geven van goede en betrouwbare informatie en het controleren van de lokale democratie. Toch staat juist die lokale journalistiek al jaren onder druk, blijkt uit rapport na rapport. Alle reden voor Streekstad Centraal en NH Nieuws om de krachten exclusief met elkaar te bundelen.

De gemeenschappelijke redactie gaat nieuwsverhalen maken die door Streekstad Centraal en NH Nieuws gepubliceerd worden op de eigen kanalen. Beide redacties werken al jarenlang samen, wat een reden was om de mogelijkheid te verkennen om beide redacties echt samen te voegen. “We doen niet hetzelfde maar vullen elkaar mooi aan. De lokale kennis van Streekstad Centraal en de journalistieke ‘slagkracht’ van NH Nieuws zorgen ervoor dat we samen naar een hoger niveau kunnen”, aldus directeur en eindredacteur Richard van der Veen van Streekstad Centraal.

Robert Baltus, chef nieuws NH Nieuws: “NH Nieuws gelooft in de kracht van samenwerking om daarmee verhalen te maken die er toe doen. We willen de ogen en de oren zijn van onze bezoekers, luisteraars en kijkers. De kanalen van Streekstad Centraal zijn al jaren een vaste waarde en we zijn er van overtuigd dat beide media samen een nog betere bron van informatie voor de inwoners zijn.”
Pin It