Het zomerseizoen zit er op, dat betekent dat het buitenbad van de Hoornse Vaart weer dicht gaat. Maar het water in het bad wordt niet zomaar weggegooid. Voor het bad leeggepompt wordt, mogen trouwe viervoeters zich er voor één keer in uitleven. Niet verwonderlijk dus dat het zaterdagavond goed gevuld bleek met baasjes en honden.

Samen met de baasjes gleden ze van de glijbaan, speelden ze met andere honden en werden er volop ballen en speeltjes geapporteerd. "Het is groot feest, de honden zijn helemaal blij! Ik heb hem er eerst in moeten trekken maar nu gaat hij helemaal zelf", zo laat één van de baasjes Alkmaar Centraal weten.

Het honden zwemmen in de Hoornse Vaart is een idee van Richard van den Heuvel die een paar jaar geleden op het idee kwam om zijn eigen hond mee te nemen. Dat bleek zo'n groot succes dat besloten werd het zwembad ieder jaar aan het einde van het seizoen één keer open te stellen voor de baasjes en de honden. En dat bleek een groot succes volgens Van den Heuvel: "Ik denk dat we wel 60 honden binnen hebben vandaag. En het gaat harstikke goed want ze doen alles voor een koekje".
Pin It