De baileybrug op het terrein van het Noordwest Ziekenhuis in Alkmaar is woensdag van zijn plek getakeld door militairen. Mediapartner NH Nieuws was erbij. Later deze week verhuist de brug in delen naar het Oorlogsmuseum Overloon in Noord-Brabant waar hij opnieuw in elkaar wordt gezet.

De tien meter lange brug over een sloot tussen Westerlicht en het ziekenhuis moet wijken voor de nieuwbouw van het Noordwest Ziekenhuis. Tientallen jaren heeft de brug dienst gedaan als verbinding binnendoor tussen Huize Westerlicht en het ziekenhuis. Na de oorlog werden de baileybruggen soms op een andere plek herplaatst, uit geldgebrek en omdat ze makkelijk op- en af te bouwen zijn.

De bruggen zijn vernoemd naar de Britse uitvinder Donald Bailey en lijken op een speelgoedbouwpakket. Ze moesten tijdens de Tweede Wereldoorlog snel kunnen worden aangelegd voor de opmars van de geallieerden, toen veel bruggen over de rivieren vernietigd of zwaar beschadigd waren. Ook bij de wederopbouw na de oorlog zijn deze bruggen vanwege hun gemak nog lange tijd gebruikt.

Het ziekenhuis schenkt de brug nu aan het Oorlogsmuseum. Het gevaarte wordt van zijn plek gehesen, gedemonteerd en weer opgebouwd door militairen die een mbo-opleiding tot kraanmachinist volgen.
Pin It
Bekeken: 1684x
http://web.upgriplk.ac.id/slot-demo/ https://disdukcapil.rajaampatkab.go.id/demo-pg-soft/ https://ptun-bandung.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://pbj.banggaikab.go.id/slot-gacor-maxwin/ https://jdih.kepahiangkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://simmagang.polinema.ac.id/logs/slot-demo-pragmatic/ https://setwan.klaten.go.id/slot-mahjong/ https://kkn.uniga.ac.id/slot-demo/ https://balongbendo.sidoarjokab.go.id/slot-demo-gratis/ http://simrsud.pasamankab.go.id/slot-demo/ https://klinik.bonebolangokab.go.id/pola-slot-maxwin/ https://sinona.luwukab.go.id/slot-demo/ https://berita.bonebolangokab.go.id/slot-demo/ http://sepedabaja.gorontalokab.go.id/slot-demo/ https://www.malkelapagading.com/slot-gacor-online/ https://srv-inlislite.unsulbar.ac.id/demo-pg-soft/ https://simpeg.rsudibnusina.gresikkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://inlislite.kalselprov.go.id/slot-demo/ https://bappedalitbang.kaltaraprov.go.id/slot-demo-pgsoft/ http://webgis.sinjaikab.go.id/slot-demo/ https://konsultasi.ulp.banjarbarukota.go.id/slot-demo/ https://jdih.baubaukota.go.id/assets/demo-slot/ https://stptrans.com/slot-server-luar-negeri-gacor/ https://perpus.menpan.go.id/slot-demo/ http://simpeg.ampta.ac.id/slot-demo-pgsoft/ https://intercafe.ipb.ac.id/slot-demo/ http://inlislite.vapt.blitarkota.go.id/vendor/akun-demo/ http://inlis.kulonprogokab.go.id/inlislite3/slot-demo/ https://dakota76play.azurefd.net/ https://inlis.mojokertokab.go.id/digitalcollection/slot-demo/ http://el1brary.samosirkab.go.id:415/demo-pgsoft/ https://perpustakaan.palangkaraya.go.id/slot-demo/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://www.backlinesoccer.com/ https://8.215.25.20/ https://147.139.168.127/ https://95.111.193.102/ https://stickyriceles.com/ https://usaklub.moe/ https://mpored.moe/ https://matane.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/demo/slot-demo-gates-of-olympus.html https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/