Het is even rustig geweest in Alkmaar met de plofkraken, maar in de nacht van donderdag op vrijdag werd de binnenstad opgeschrikt door twee harde knallen. Daarbij sneuvelden vele ruiten in de Achterstraat in Alkmaar. Het gaat waarschijnlijk om een inpandige geldautomaat want de plofkraak heeft plaatsgevonden bij de telefoonwinkel van Leeuw Telecom.

Een medewerker van Mojo's hoorde een klap en dacht dat er iemand op de achterdeur bonsde. Onderweg daarnaartoe kwam er een tweede, harder klap. Toen de medewerker de achterdeur opendeed zag hij twee mannen door het raam van de winkel weer naar buiten stappen en er op een scooter vandoor gaan. Een soortgelijke verklaring werd afgelegd door de 'overbuurvrouw'. Na de eerste knal wilde ze poolshoogte nemen en toen kwam de tweede explosie en sneuvelden de ruiten.

De ravage in de Achterstraat is enorm, de straat ligt bezaaid met glas. Er is niemand gewond geraakt maar de aanwezige politie draagt voor de zekerheid helmen. Tijdens het onderzoek valt er af en toe nog puin en glas naar beneden. Een aantal geschrokken omwonenden worden opgevangen in Mojo's. Of er iets is buitgemaakt is nog niet bekend, de politiehelikopter heeft enige tijd boven onder andere de binnenstad gecirkeld.

 
Pin It