Donderdagnacht werden de bewoners van de Achterstraat in Alkmaar opgeschrikt door meerdere harde knallen. Plofkrakers hadden het gemunt op een inpandige geldautomaat. Max Hoekman was nog aan het werk toen het gebeurde. Hij dacht eerst dat er iemand op de achterdeur bonsde, maar bleek toch anders.

"Ik zag eerst één man naar buiten komen en daarna een tweede. Ik had eerst niet in de gaten wat er gebeurde, maar toen dacht ik 'dit is een plofkraak'. Ze zijn er op een Vespa scooter vandoor gegaan", zo laat Max Alkmaar Centraal weten.

Ook voor overbuurvrouw Emily verliep de nacht anders dan gebruikelijk: "Ik lag rustig te slapen en ik hoorde een hele harde knal, mijn bed schudde ervan. Ik dacht dit is niet goed, wat is er aan de hand? Ik spring uit mijn bed en op dat moment is er nog een knal en sprongen al mijn ruiten eruit. Totale chaos eigenlijk."

De chaos in de achterstraat is, direct na de plofkraak, overweldigend. De straat is letterlijk bezaaid met glas en politieagenten doen helmen op omdat er hier en daar nog puin of glas valt. Volgens de agenten is er mogelijk een verband met een incident bij het politiebureau. Na de alarmering konden politieauto's het terrein niet af omdat het hek kapot of geblokkeerd was.
Pin It