Donderdagavond vond een zware plofkraak plaats in de Achterstraat in Alkmaar. Voorafgaand was het grote hek van het Alkmaarse politiebureau gesaboteerd met een kettingslot. Dit bevestigt de politie aan mediapartner NH Nieuws. Dat hield de uitrukkende agenten overigens niet lang tegen. Het slot werd 'vrij snel' doorgeknipt. Of de sabotage te maken heeft met de plofkraak is volgens de politie nog niet duidelijk. Ze nemen het mee in het onderzoek.

Intussen is nog meer bekend geworden over de plofkraak. De omgeving van de Achterstraat was afgezet en geëvacueerd omdat er nog explosieven zouden zijn die niet waren afgegaan. Rond 07:45 uur reed een busje van het Ministerie van Defensie weg met daarin volgens niet bevestigde bronnen een explosief. Uiteindelijk heeft de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) twee bommen meegenomen en in de Boekelermeer tot ontploffing gebracht.

De plofkraak maakte veel indruk op de buurtbewoners en zorgde voor een enorme ravage. Getuigen zagen twee personen op een Vespa scooter wegrijden. Volgens een omwonende is er op hem geschoten toen hij vanaf zijn balkon ging kijken en wat riep.

Volgens de politie is nog veel onduidelijk over de plofkraak. De politie vraagt mensen die meer weten of videobeelden hebben om zich te melden.
Pin It
Bekeken: 2116x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/