De bureaucratie mag wel minder in gemeente Langedijk. Dat vindt raadslid Maurice Schoutsen van GroenLinks. De recente kwestie rond mogelijke schade aan huizen door werkzaamheden voor de nieuwe brug in de Wilgenlaan in Zuid-Scharwoude haalt hij aan als voorbeeld. Hij wilde hierover een vraag stellen tijdens een raadsvergadering, maar werd afgekapt. Op zich is dat conform de regels want het onderwerp stond niet op de agenda. Hem werd daarom verzocht om formele, schriftelijke raadsvragen te stellen.

"Een simpele mededeling, een bewustwording tijdens de raad richting college wordt derhalve dan maar op de bureaucratische manier opgelost. Onnodig, duur, inefficiënt, niet klantvriendelijk, zo tijdrovend dit. Voor de beeldvorming van het openbaar bestuur richting de inwoners ook zo ongewenst.", zo laat Schoutsen Langedijk Centraal weten. Desondanks Schoutsen nam de moeite om drie pagina's met een inleiding en de vragen te typen.

Wij deden vervolgens navraag bij de gemeente en kregen te horen dat twee bewoners melding van woningschade hebben gedaan en dat er onafhankelijk onderzoek is gedaan waaruit bleek dat die schades niet nieuw zijn. Voortvarend aangepakt zou je zeggen. Maar vragensteller Schoutsen weet officieel nog van niks. Zijn vragen worden uiterlijk 15 oktober beantwoord.

Schoutsen: "Ik wil graag meer transparantie, bijvoorbeeld over waar het college mee bezig is. Iedereen zal het druk hebben en zijn best doen, maar laat weten waar je mee bezig bent". Zo wil hij ook weten hoe het gaat met de botenregistratie voor het Rijk der Duizend Eilanden. "Dan hoeven we er zelf niet telkens om te vragen."
Pin It