In het Olympiapark aan de westkant van Alkmaar komt een (para) medisch- en gezondheidscentrum. De betrokken partijen hebben vrijdag een koopovereenkomst getekend met de gemeente voor de benodigde grond. In het Health Center vestigen zich allerlei disciplines waaronder fysiotherapie en een mondzorgcentrum, dat onder andere bijzondere tandheelkunde, kaakchirurgie en orthodontie zal verzorgen.

Mede-initiatiefnemers Reza Mohammedi en Danny Kwee van Bona Fide Healthcare hebben ervaring met het succesvol opzetten van een soortgelijk concept voor tandheelkunde elders in het land. Het doel is een inclusieve samenwerking van zorgaanbieders en dienstverleners. Als het Noordwest Ziekenhuis doorzet met de sluiting van de afdeling met speciale tandheelkunde, dan  zullen kunnen patiënten terecht kunnen in het Olympiapark.

"We zijn blij dit bedrijf met bovenregionale uitstraling en van een hoog niveau qua dienstverlening welkom te heten in het Olympiapark", aldus wethouder Pieter Dijkman. "Een gezondheidscentrum past uitstekend in het Olympiapark: sport, gezondheid en leisure van hoog niveau. Hier zijn we naar op zoek om aan de westkant van Alkmaar het gebied een impuls te geven."

De ontwikkeling is mede mogelijk gemaakt door Jan Ultee (U Vastgoed) en Piet de Geus (Brolan Vastgoed). De Geus Bouw realiseert het gezondheidscentrum. De start van de bouw zal medio 2022 beginnen.
Pin It