Een pas 13-jarige jongen is veroordeeld voor een rits strafbare feiten in Hoorn, beroving met dreiging van geweld in Alkmaar en mishandeling in groepsverband in Bovenkarspel. Hij kreeg een werkstraf van 100 uur en een voorwaardelijke celstraf van drie maanden, met een proeftijd van twee jaar. De voorwaarden zijn dat hij behandeling ondergaat bij een ggz-instelling en zich laat begeleiden door de jeugdreclassering en een jongerencoach.

De reeks strafbare feiten vond plaats van maart 2020 tot en met februari 2021. De jongen zocht met regelmaat de confrontatie op samen met leeftijdsgenoten of oudere jongeren en gedroeg zich agressief en bedreigend tegenover de slachtoffers. Hij toonde daarbij dikwijls een mes of boksbeugel. Hij pleegde een winkeldiefstal en twee keer een beroving met geweldsdreiging, waaronder een keer in Alkmaar. Daar zei hij tegen het slachtoffer: "Geef me je Airpods of ik shenk je".

De jongen werd in januari 2021 aangehouden en vastgezet. Zij voorlopige hechtenis werd daarna opgeheven, onder strenge voorwaarden als huisarrest en intensieve hulpverlening, en dat hij niet opnieuw over de schreef zou gaan. Echter, op 8 februari pleegde hij een winkeldiefstal en op 27 februari mishandelde hij iemand.

De jongen ontkent het merendeel van de hem verweten strafbare feiten en legt de schuld bij anderen als ontkennen geen zin meer heeft. Volgens hem werd hij door anderen bedreigd, beledigd of uitgedaagd. De rechtbank acht het "zorgelijk" dat de jongen hiermee geen enkele verantwoordelijkheid lijkt te nemen voor zijn gedrag.

De rechtbank heeft er bij het bepalen van de straf rekening mee gehouden dat de jongen, volgens de psycholoog die hem onderzocht, sociaal-emotioneel op een "zeer laag niveau" functioneert en hiervoor behandeld moet worden. De rechtbank neemt ook het advies over dat de feiten de jongen in licht verminderde mate zijn toe te rekenen. Verder is rekening gehouden met zijn jonge leeftijd en dat hij niet eerder is veroordeeld.
Pin It
Bekeken: 1389x
https://inlislite.makassarkota.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://pajak.ponorogo.go.id:2222/situs-slot-gacor/ https://www.malkelapagading.com/pola-slot-mahjong/ http://bem.fk.unand.ac.id/demo-slot/ http://pilarsosbudasean.kemenkopmk.go.id/slot-demo/ https://perpustakaan.atmaluhur.ac.id/slot-gacor/ https://perpus.makassarkota.go.id/slot-gacor/ http://pustaka.merantikab.go.id/demo-slot/ https://helpdesklpse.kotabogor.go.id/demo-pgsoft/ https://bpfpik.ub.ac.id/-/slot-gacor/ https://bcc.ub.ac.id/slot-demo-pragmatic/ http://web.upgriplk.ac.id/slot-demo/ https://disdukcapil.rajaampatkab.go.id/demo-pg-soft/ https://ptun-bandung.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.kepahiangkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://simmagang.polinema.ac.id/logs/slot-demo-pragmatic/ https://setwan.klaten.go.id/slot-mahjong/ https://kkn.uniga.ac.id/slot-demo/ https://balongbendo.sidoarjokab.go.id/slot-demo-gratis/ http://simrsud.pasamankab.go.id/slot-demo/ https://stptrans.com/slot-server-luar-negeri-gacor/ https://dakota76play.azurefd.net/ https://inlis.mojokertokab.go.id/digitalcollection/slot-demo/ http://el1brary.samosirkab.go.id:415/demo-pgsoft/ https://perpustakaan.palangkaraya.go.id/slot-demo/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://www.backlinesoccer.com/ https://8.215.25.20/ https://147.139.168.127/ https://95.111.193.102/ https://95.111.196.187/ https://94.237.67.110/ https://149.129.223.146/ https://stickyriceles.com/ https://usaklub.moe/ https://mpored.moe/ https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/