De twee gewapende berovingen in en nabij het Geestmerambacht die in mei en juni plaatsvonden hebben mogelijk verband met elkaar. Dit bevestigt het Openbaar Ministerie bij navraag. De vier verdachten kennen elkaar allemaal, en één van hen is verdachte in beide zaken. Het gaat om een 16-jarige jongen uit Utrecht. De andere drie zijn de 21-jarige M.R. uit Broek op Langedijk, een 21-jarige Alkmaarder en een 18-jarige jongen uit Utrecht. Alleen de Alkmaarder zit nog in voorarrest. M.R. wordt gemonitord met een elektronische enkelband.

Op 28 mei kort voor middernacht stond een 24-jarige Langedijker met zijn motorscooter op de hoek Wagenweg - Veertweg. Twee mannen passeerden hem op een scooter. Vijf minuten later kwamen drie mannen op diezelfde scooter aanrijden en stopten bij hem. Met een pistool werd hij gedwongen om zijn motorscooter en mobieltje af te staan. De drie gingen er vandoor in de richting van het Geestmerambacht. Later is de geroofde scooter teruggevonden.

In de nacht van 2 op 3 juni fietsten twee jonge Alkmaarders door het recreatiegebied. Een tweetal op een scooter kwam aangereden en dwong hen te stoppen. Daarop werden de slachtoffers met een pistool bedreigd en beroofd. Een van de twee slachtoffers is meermalen op het hoofd geslagen met het vuurwapen. De overvallers reden weg richting Camping Molengroet. De politie hield kort daarop de 16-jarige jongen uit Utrecht aan op de camping, de ander ontkwam.
Pin It
Bekeken: 1141x