De Alkmaarse gemeenteraad is positief over de bouw van drie appartementencomplexen op de locatie Picassolaan 201. Dat blijkt uit de commissievergadering van dinsdag, waarbij de fractievoorzitters het voorstel tot wijziging van het bestemmingsplan bespraken. Alleen Ben Bijl van BAS was tegen; hij wil niet 146 appartementen, maar huizen met een tuintje.

Van de positieve fracties kwam wel uit meerdere hoeken kritiek over het aandeel sociale woningen. Deze zouden alleen voor de verkoop zijn en zij willen ook verhuur. Gijsbert van Itterson Scholten van de PvdA benadrukte dat sociale koop op termijn toch ook onbetaalbaar wordt.

Meerdere fractievoorzitters vroegen, net als de enige spreker op de avond, om oog te hebben voor de geluidsoverlast vanaf de N9. Ook werd gevraagd om goede participatie vanuit de buurt bij de verdere uitwerking van een aantrekkelijk ogend ontwerp.

Itterson Scholten van de PvdA wil daarnaast aandacht voor verkeersveiligheid. Wat de fractie betreft wordt de Picassolaan een fietsstraat en verhuizen de parkeerplekken langs de weg ook naar het terrein. Kitty van Dam van de PvdD miste mogelijkheden voor fietsparkeren. Gosse Postma van het CDA vroeg wethouder Elly Konijn om exclusiviteit voor woningzoekenden uit de regio.

Arie Epskamp van SPA haalde de verloedering en de drugshandel in het bestaande kantoorpand aan. Hij wil graag dat snel effectief wordt opgetreden, aangezien het nog even zal duren voordat het gebouw wordt gesloopt.

Meerdere fractievoorzitters bekritiseerden de wens van collega Ben Bijl om huizen met tuinen. Een aantal zei geen reductie naar grofweg 30 tot 40 woningen te willen, gezien de woningnood. Er werd ook gevreesd voor vertraging, als de plannen nu nog helemaal worden omgegooid. Postma van de PvdA rekende voor dat, om het project rendabel te houden, die huizen 7,5 tot 9 ton zouden gaan kosten. Iets waar de makelaars het volgens de BAS-fractievoorzitter overigens niet mee eens waren.
Pin It
Bekeken: 1842x
https://perpusda.sukoharjokab.go.id/slot-demo/ https://bakesbangpol.situbondokab.go.id/slot-gacor-online/ https://simkerma.polinema.ac.id/demo-slot/ https://jdih.tarakankota.go.id/slot-online-gacor/ https://bakesbangpol.situbondokab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://e-perpustakaan.kemendesa.go.id/live-sgp/ http://inlislite.pustaka.sumbarprov.go.id/slot-demo/ https://pabukon.purwakartakab.go.id/slot-gacor/ http://inlislite.palembang.go.id/live-sgp/ https://jdih.dprd.bulelengkab.go.id/slot-gacor-online/ https://pustaka.pekanbaru.go.id/slot-gacor/ https://library.poltekpel-sby.ac.id/slot-demo/ https://inlislite.bengkaliskab.go.id/slot-gacor/ https://jdih.dprd.bulelengkab.go.id/slot-online-gacor/ http://sipmk.kemenkopmk.go.id/slot-gacor/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://jdih.pasamanbaratkab.go.id/slot-demo/ https://jdih-dprd.murungrayakab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.enrekangkab.go.id/slot-demo/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://inlislite.palembang.go.id/rtp-live-slot/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-gacor/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-luar-negeri/ https://www.sdn-pungkit.sumbawakab.go.id/slot-demo/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-demo/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/