Heerhugowaard doet dinsdag 26 oktober mee aan de tweede GroenSpoor plantestafette. Langs de Westtangent, ter hoogte van het asielzoekerscentrum, planten leerlingen van het Clusius College, AZC-bewoners en andere deelnemers een bloemenrand met vaste planten en heesters. Bij de groenstrook komt een insectenhotel, speciaal door de leerlingen van het Clusius gemaakt.

Zes gemeenten in Noord-Holland doen mee aan de GroenSpoor plant-estafette. Achter elkaar maken ze mooie linten van bloemen en planten, samen met scholen, ondernemers, zorginstellingen, lokale (natuur)verenigingen en bewoners die graag meehelpen. De estafette begint zaterdag 16 oktober in Schagen. Heerhugowaard is als tweede aan de beurt.

De plantestafette start in Heerhugowaard op 26 oktober om 13:30 uur in het AZC in Heerhugowaard met thee, koffie en iets lekkers. Clusius-leerlingen laten met praktische voorbeelden zien wat je zelf kunt doen voor insecten en vogels. Vereniging Groei en Bloei geeft tips voor de aanleg en onderhoud van een aantrekkelijke biodiverse tuin. Om 14:00 uur heet wethouder Annette Groot alle deelnemers van harte welkom. Annika Langeveld van Landschap Noord-Holland geeft daarna uitleg over de plantactiviteit en de waarde van het project voor bijen, vlinders, vogels en egels.

En dan is het tijd voor actie. Wethouder Groot geeft “de startschop”. De startschop wordt na afloop doorgegeven aan Alkmaar. Daarna volgen nog Heiloo, Castricum en Heemskerk.

Iedereen mag meedoen, maar er is beperkt plek. Aanmelden en meer informatie via heerhugowaard.nl. Voor elke deelnemer is er een leuk cadeautje.
Pin It