Het Stedelijk Museum Alkmaar vernieuwt komend jaar de eigen permanente tentoonstelling. Dat is volgens het museum nodig om de presentatie van historie en kunstschatten eigentijdser te maken. De collectie bestaat uit ruim 16.000 objecten en is grotendeels eigendom van de gemeente Alkmaar. De gemeente Alkmaar ziet het Stedelijk Museum Alkmaar daarmee als de schatbewaarder van de gemeentelijke collectie. Een upgrade van de presentatie is elke tien jaar nodig om bij de tijd te blijven.

De vernieuwing kost circa anderhalf miljoen euro. Daarvoor moet 1,1 miljoen euro worden geleend bij de Bank Nederlandse Gemeenten. Die verlangt daarvoor een garantstelling van de gemeente Alkmaar. Het gemeentebestuur wil die verlenen. Zo wil de gemeente het museum in staat stellen met haar vernieuwde tentoonstelling haar rol als etalage, verhalenverteller en boegbeeld van de stadsregio Alkmaar beter te vervullen: Tegelijk wil het museum altijd een groter publiek bereiken met een moderne tentoonstelling. De upgrade neemt bijna heel 2022 in beslag, maar het museum blijft tijdens de verbouwing gewoon open. In 2023 moet de vernieuwing helemaal voltooid zijn. Dan viert Alkmaar 450 jaar Alkmaar Ontzet.

In het voorjaar werd de beveiliging al verbeterd tijdens de noodgedwongen coronapauze. Ook werden de routing en indeling aangepakt. Met een vernieuwde presentatie van de vaste collectie denkt het museum weer volledig toekomstbestendig te zijn.
Pin It
Bekeken: 1877x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/