VVD Alkmaar wil cameratoezicht op de oostzijde van de Laat. De fractie hoort van omwonenden dat er regelmatig parkeer- en verkeersproblemen zijn, en ervaart deze zelf ook. Vooral bij de twee coffeeshops is het door foutparkeerders nog wel eens druk en onveilig, met soms ruzie tot gevolg. De steekpartij vorig week dinsdag, waarvoor zover bekend nog een verdachte is aangehouden, is voor de VVD de druppel. De fractie roept het college op om in de omgeving camera's te installeren.

"De VVD is er zo langzamerhand wel net zo klaar mee als de bewoners, andere ondernemers en bezoekers van de binnenstad", aldus fractievoorzitter John van der Rhee. "Het enige cameratoezicht dat er is op de Laat, is de camera bij de McDonalds. Stadstoezicht en onze topdienders bij de politie hebben geen 'ogen' op de Laat-oost."

"Hoe onhandig, is helaas afgelopen week extra gebleken", vervolgt Van der Rhee. "Na het parkeren van zijn auto, is een automobilist op klaarlichte dag neergestoken, juist in de omgeving van beide coffeeshops. Het onderzoek dat nu loopt bij politie en justitie, zou zoveel geholpen zijn met extra 'ogen'". Voor zover bekend is nog niemand aangehouden.
Pin It
Bekeken: 1163x