Zorgmedewerkers, kennissen, vrienden en zelfs totaal onbekenden hebben geld overgemaakt zodat de familie van Fynn Opdam (20) uit Alkmaar een nieuwe rolstoelbus kan kopen. Hun oude is vrijdag verwoest door een omgevallen boom. De teller staat al op ruim 13.000 euro. "Hopelijk rijden jullie snel in een nieuwe!", zo is te lezen op de doneersite.

Fynn heeft een lichamelijke beperking en werd vaak met de bus weggebracht en opgehaald in Schoorl. Ook z'n ouders Marc en Lonneke en twee broers en twee zussen maakten voor familiebezoek en leuke dingen vaak gebruik van de speciale rolstoelbus, die nu dus total loss is door de storm.

De een na de ander stort inmiddels een geldbedrag voor de bus. "Mensen geven allemaal geld.", zo vertelde Fynn in een radiouitzending van mediapartner NH Nieuws. Buurvrouw Marloes heeft het totaalbedrag op 25.000 euro gezet. Samen met het verzekeringsgeld zou dit genoeg moeten zijn voor een nieuwe bus: dit bedrag is al voor meer dan de helft binnengehaald.

"Ik draag graag een steentje bij", aldus één doneerder. Een ander kent de familie Opdam blijkbaar: "Omdat jullie altijd zorg voor anderen dragen", is de motivatie van de donatie. Marloes vertelde eerder al dat de familie altijd klaar staat als ze bijvoorbeeld een kledinginzameling doet.
Pin It
Bekeken: 2103x
https://ee.itk.ac.id/data/