Maartje Wortel en Tim Knol hebben iets gemeen: wandelen. De een schrijft erover, de ander is een ware parttime wandel-guru en heeft zijn eigen muzikale wandelclub opgericht. Dinsdag 2 november komen ze samen in het Alkmaarse Podium Victorie voor een onderhoudende lezing met muzikale noot. Daarna praten Maartje en Tim met Lisa Croese over hun levens en werk. De avond is te volgen in de online omgeving van Bibliotheek Kennemerwaard.

Maartje Wortel liep jarenlang elke dag met een vriendin dezelfde rondjes door het Oosterpark in Amsterdam. Als een plaat waarin de naald een steeds diepere groef achterlaat. Plotseling verhuist haar vriendin, verandert de wereld in een niet bij te houden tempo, gaat haar relatie uit en bereikt Maartje een dieptepunt. Het bekende rond bewandelen voelt als verraad. In 'De Groef' vertelt Maartje over verlies en vrijheid, over vastzitten en loslaten. En hoe ze een nieuw ritme zal moeten vinden. Maartje vertelt op 2 november onder andere over haar recent verschenen boek β€˜De Groef’.

Tim Knol werkt inmiddels alweer aan zijn vijfde album. Hij is daarnaast initiatiefnemer van De Wandelclub, waarbij hij wandelaars voert naar de mooiste plekken van het land en hen verrast met een openluchtvoorstelling. Tim verzorgt deze avond de muzikale noot.

De lezing β€˜Wandelen met Maartje Wortel en Tim Knol’ wordt mede mogelijk gemaakt door Bibliotheek Kennemerwaard en begint om 19:30 uur (zaal open 19:00 uur). Tickets voor Victorie kosten 7,50 euro, en voor de online omgeving 5 euro. Deze zijn te koop via bknw.nl. Er wordt bij het poppodium coronacheck gedaan.
Pin It