"Overlast in de Karperton wordt nog steeds oogluikend toegestaan", hekelt de OPA-fractie in een brief met raadsvragen aan het college van Alkmaar. Raadsleden Anjo van de Ven en Gino Zucotti willen weten wanneer er eens echt wordt opgetreden tegen de overlast die in de parkeergarage wordt veroorzaakt door daklozen, junks en andere mensen die er niks te zoeken hebben.

"Ooit uitgerust met een doeltreffend systeem met rolluiken maar nu verworden tot een plaats waar junks op zaterdagmiddag pontificaal op de trap hun shot drugs nemen terwijl gezinnen met jonge kinderen naar hun auto voorbij lopen", schrijven Van de Ven en Zucotti. "En waar zwervers, daklozen en asocialen poepen en plassen in alle hoeken en gaten. De geur in de garage is ondertussen niet uit te houden."

De insteek van de raadsvragen is pittig, alsof er weinig tegen de overlast bij de Karperton wordt gedaan, terwijl verderop mensen die niks fout doen 'in drommen' van het Bolwerk worden weggestuurd. Dat is wel à la OPA, licht Anjo van de Ven enigszins geamuseerd toe. "Er is overlast op het Bolwerk, dat ontken ik niet, maar dat is toch niet hetzelfde. En we hadden al aandacht gevraagd voor de Karperton en de handhavingspost. Het was een tijdje rustiger, maar nu de wereld weer open gaat, laat de gemeente het een beetje afweten."

Anjo van de Ven en Gino Zucotti vragen het college ook om meer inzicht in wat hulpinstanties doen. "Het probleem is groter. Er zijn mensen die er bij de nachtopvang van dnoDoen niet in komen, omdat ze drugs gebruiken of te laat zijn", legt Van de Ven uit. In een oud hotel aan de Van den Boschstraat is een sociaal pensioen waar 38 mensen met zware problematiek wonen, inclusief dagelijks drie maaltijden en toezicht op onder andere medicijngebruik, maar blijkbaar is meer nodig om de Karperton prettig te krijgen.

"Ik kom regelmatig bij de Karperton", zegt Van de Ven. "Dan hangen zwervers en junks daar rond. Medewerkers van de Spar sturen ze weg, ze lossen het zelf maar een beetje op". De OPA-fractie wil duidelijk zichtbaar toezicht en snel ingrijpen wanneer nodig. (foto: Gino Zucotti)
Pin It
Bekeken: 2293x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/