Op dit moment zijn er vijftien kinderen in de regio die wachten op een passend pleeggezin. Dat tekort is niet recent, maar speelt al jaren en dat geldt ook voor andere regio's. Daarom is er de Week van de Pleegzorg van dinsdag 2 tot woensdag 10 november. "Elk kind verdient dezelfde kansen in het leven. Zij verdienen het om op te kunnen groeien in een veilige en stabiele omgeving waar zij zich kunnen ontwikkelen", vindt Alkmaars wethouder Elly Konijn-Vermaas.

"Voor kinderen die door omstandigheden even niet thuis kunnen wonen is een toekomstperspectief hard nodig, maar helaas niet altijd vanzelfsprekend", vervolgt wethouder Konijn. "Als kinderen (tijdelijk) niet meer thuis kunnen wonen, kan een pleeggezin ze een thuis bieden. Daarom hoop ik echt dat naast alle zeer betrokken pleeggezinnen, nog meer gezinnen overwegen hun huis en hart open te stellen voor het kind van een ander."

Er is binnen de regio behoefte aan alle vormen van pleegzorg en vooral aan fulltime pleegzorg, waarbij kinderen voor kortere of langere tijd bij pleeggezinnen wonen. In gemeente Alkmaar zijn er nu ruim 100 pleeggezinnen.

Om voor alle kinderen in Nederland de juiste match te vinden zijn er minimaal 3.500 nieuwe pleegouders per jaar nodig. Pleegzorg Nederland is bezorgd over het aanhoudende tekort. Zo lang er geen passend gezin is, woont het kind in een tijdelijk gezin of op een groep. Soms moet verhuizen als er geen goede match blijkt te zijn.

Meer informatie via openjewereld.nu.  Er is een online informatiebijeenkomst op 16 november om 19.30 uur, ook via de website te vinden. (foto: Pexels / Skitterphoto)
Pin It
Bekeken: 1878x
https://jdih.dprd.bulelengkab.go.id/slot-gacor-online/ https://e-learninggender.kemenpppa.go.id/slot-gacor-online/ http://elibrary.pipmakassar.ac.id/demo-pg-soft/ http://admperpus.jogjakota.go.id/slot-demo/ https://inlis.pacitankab.go.id/slot-online-gacor/ http://fastekkln.kemenkopmk.go.id/slot-online-gacor/ http://skp.bkpsdm.ketapangkab.go.id/live-draw-hk/ https://perpustakaan.wicida.ac.id/demo-pg-soft/ http://inlis.lamongankab.go.id/slot-demo/ https://jdih.boltimkab.go.id/toto-macau/ https://perpusda.sukoharjokab.go.id/slot-demo/ https://simkerma.polinema.ac.id/demo-slot/ https://bakesbangpol.situbondokab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://e-perpustakaan.kemendesa.go.id/live-sgp/ http://inlislite.pustaka.sumbarprov.go.id/slot-demo/ https://pabukon.purwakartakab.go.id/slot-gacor/ http://inlislite.palembang.go.id/live-sgp/ http://sipmk.kemenkopmk.go.id/slot-gacor/ https://sikomik.mojokertokab.go.id/slot-gacor-terpercaya/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://jdih-dprd.murungrayakab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://inlislite.palembang.go.id/rtp-live-slot/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-gacor/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-demo/ https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/