Woensdagavond vond een gewapende overval plaats op de Intertoys in het Alkmaarse winkelcentrum De Mare. Maar gelukkig was het geen echte. Winkeliers in De Mare en hun medewerkers kregen met dank aan Cilix Beveiliging en de winkeliersvereniging een training in het handelen tijdens een gewapende overval.

Het was nét echt. Een gemaskerde, zwartgeklede man kwam de speelgoedwinkel binnen met een nepvuurwapen. Hij ging naar de twee medewerksters bij de kassa, richtte het nepwapen op hen schreeuwde "handen op je hoofd!". De twee gaven gehoor. Daarna schreeuwde hij "geld!", waarop een van de twee geld voor hem pakte.

Bij een overval geldt RAAK: Rustig blijven. Accepteren wat wordt gezegd en gevraagd en volg bevelen snel en kalm op. Afgeven van het geld en/of de goederen die worden geëist. Kijken: kijk goed maar voorzichtig naar de dader(s), om als het veilig is een goed signalement aan de politie door te kunnen geven. (foto: Twitter @pol_de_mare)
Pin It
Bekeken: 2442x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/