Gemeente Alkmaar sluit zich aan bij het samenwerkingsverband Bereikbare Steden. Doel is om de gebiedsontwikkeling samen met onder andere de provincie en Metropoolregio Amsterdam te versnellen. Dinsdag stelde het college van B&W de ambities van de gemeente vast in een gebiedsplan, met in richtlijnen de grote investeringen die het wil doen.

Bereikbare Steden richt zich op stedelijke verdichting rond goede openbaar vervoersknopen. Andere partners in Bereikbare Steden zijn de provincie Flevoland, het Rijk en de middelgrote steden Almere, Haarlem, Hilversum, Hoorn, Hoofddorp, Lelystad, Purmerend en Zaanstad. De steden leveren met de samenwerking een belangrijke bijdrage aan de opgave van realisatie van 65.000 woningen en 21.000 banen tot 2030.

Gemeente Alkmaar wil minstens 6.100 woningen en 2.000 banen creëren. In het gebiedsplan staan verder doelstellingen voor openbaar vervoer, verduurzaming, klimaatbestendigheid, leefbaarheid, samenkomen en inclusiviteit.

Wethouder bereikbaarheid Robert te Beest is blij met het initiatief: “Samen staan we sterker! We laten in gezamenlijkheid zien dat we als gemeenten klaar zijn voor een versnelde uitvoering van de woningbouwopgave, en de mobiliteitsopgaven die daar sterk mee samenhangen. Gezamenlijk met de Metropoolregio werken we integraal aan mobiliteit, economie, wonen en klimaat. Alkmaar is onderdeel van het zogenaamde Daily Urban System van de MRA. Dit betekent dat veel mensen uit Alkmaar binding, in de vorm van werk, ontspanning of anderszins, hebben met de MRA.”
Pin It
Bekeken: 2009x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/