Bewonersvereniging Hart van Alkmaar heeft een 'Zwartboek' geschreven over geluidsoverlast als gevolg van het evenementenbeleid in de binnenstad. Er was de laatste twee jaar door corona weinig loos in de binnenstad, maar dat zal veranderen. In het document beschrijft de vereniging tekortkomingen van het beleid en de uitvoering daarvan, tips en ook een aantal tops.

"De organisator van een evenement moet bij de gemeente een vergunning aanvragen. Die aanvraag wordt vaak aangepast, meestal zelfs meerdere keren". legt Pim de Ridder van Hart van Alkmaar uit. "En de vergunning wordt meestal laat verleend, zelfs vlak voordat het evenement wordt gehouden. De bewoner kan het traject niet meer volgen of vist met zijn belangen achter het net."

"Die problematiek hebben wij begin 2020 bij de gemeenteraad aangekaart; de voor rondom deze tijd toegezegde start van een onderzoek door de Rekenkamercommissie geeft ons aanleiding nu met het zwartboek naar buiten te komen. Het geeft voor de drie stappen - uitvoeringsregels, vergunningverlening en uitvoering - de tekortkomingen, de verbeterpunten maar ook de sterke punten. Het wordt afgesloten met een lange reeks voetnoten."

Tussen de voetnoten, bijlagen eigenlijk, staan onder andere eerdere mailtjes van Hart van Alkmaar aan de gemeente over geluidsoverlast, enkele geluidsrapporten en een tweetal nieuwsartikelen over negatieve ervaringen van bewoners met betrekking tot het evenementenbeleid en met name de uitvoering daarvan. Eén van die artikelen leidde in december 2019 tot vragen van OPA, maar blijkbaar wil de bewonersvereniging niet afwachten wat het college daarmee in de praktijk doet, wanneer er weer regelmatig evenementen worden georganiseerd.

Het Zwartboek wordt op 16 november besproken in de raadscommissie Bestuur en Middelen.
Pin It
Bekeken: 1636x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/