Woensdag is het de Dag van de Mantelzorg voor de ongeveer vijf miljoen mantelzorgers in Nederland. Je bent mantelzorger als iemand uit je omgeving zorg nodig heeft en jij bereid bent om die zorg vrijwillig te verlenen. Op 10 november tijdens de Dag van de Mantelzorg worden alle mantelzorgers in het zonnetje gezet.

Woensdag worden in het hele land activiteiten georganiseerd om mantelzorgers te bedanken voor de zorg die zij verlenen aan een partner, kind, ouder(s), broer of zus of iemand anders uit hun netwerk. Het is een blijk van waardering omdat het werk van mantelzorgers niet als vanzelfsprekend moet worden gezien.

Mantelzorgen is voor velen een mooie ervaring, maar het kan soms en voor sommigen ook zwaar zijn. Om overbelasting te voorkomen, kunnen vele organisaties ondersteuning bieden voor de mantelzorgers. Als gids in het landschap van mantelzorgondersteuning is er het Mantelzorgcentrum.

Het Mantelzorgcentrum is het kenniscentrum en de hulplijn voor mantelzorgers. Mantelzorgmakelaars en consulenten mantelzorg ondersteunen mantelzorgers in Noord Kennemerland (Alkmaar, Bergen, Heiloo) en in de Kop van Noord-Holland (Den Helder, Hollands Kroon, Schagen). Zij staan klaar om regeltaken uit handen te nemen, interessante workshops te organiseren of gewoon een luisterend oor te bieden. Zo wil het Mantelzorgcentrum helpen dat de mantelzorger de zorg kan blijven volhouden.
Pin It