In Alkmaar werd woensdag de Dag van de Mantelzorg afgetrapt in Restaurant Klunder met een gratis ontbijt voor mantelzorgers.  Het ontbijt werd aangeboden door het Mantelzorgcentrum, dat zich al weken heeft verheugd om de mantelzorgers in deze regio in het zonnetje te zetten, en flink heeft uitgepakt om zoveel mogelijk mantelzorgers een blijk van waardering te bezorgen.

"Wat we heel belangrijk vinden, is dat er blijvende aandacht komt voor deze groep mensen die van onschatbare waarde zijn met wat zij allemaal doen. Als mantelzorgers een dag niet zouden zorgen, dan hebben we in dit land een groot probleem," vertelt Marianne Weel, consulent bij het Mantelzorgcentrum.

Het ontbijt werd in ieder geval erg gewaardeerd. "We hebben fijne gesprekken aan tafel. Waar we het vooral over hebben, is dat we zelf ook hulp moeten vragen.  We moeten niet denken dat we het allemaal maar zelf moeten doen. Fijn dat er organisaties zijn die ons die ondersteuning kunnen bieden," zo reageert een mantelzorger bij het ontbijt.

Die ondersteuning wordt door vele organisaties geboden om overbelasting te voorkomen. Als gids in het landschap van mantelzorgondersteuning is er het Mantelzorgcentrum. Dat werkt samen met vele partijen. Bij het Mantelzorgcentrum kunnen alle vragen van en over mantelzorg gesteld worden.

Samen met Humanitas en WelzijnWonenPlus heeft het Mantelzorgcentrum de menukaart voor Alkmaar opgezet. Een overzichtelijk schema met aanbod voor mantelzorgers en de desbetreffende organisatie(s).

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Pin It