Woensdagavond streden meer dan 80 liefhebbers in restaurant Turfmarkt om de titel '30 Seconds Kampioen van Alkmaar'. Deelnemers aan het gezelschapsspel kwamen uit de hele regio om te strijden om de felbegeerde titel op het open kampioenschap.

30 Seconds is razend populair en wordt gespeeld als vrienden of familie bij elkaar komen. Bij 30 Seconds is het de bedoeling om binnen 30 seconden zo veel mogelijk woorden te omschrijven, zonder het woord zelf te noemen. Een teamgenoot moet raden welke beroemdheid, stad, voorwerp, automerk wordt bedoeld. De tijdsdruk zorgt ervoor dat allerlei malle hersenspinsels naar boven komen.

Uiteindelijk moest Team De Zwanen onder leiding van teamcaptain Laura het in de finale opnemen tegen Team De Zeeleeuwen. Na deze zenuwslopende strijd mocht Team De Zwanen zich '30 Seconds Kampioen van Alkmaar' noemen. Zij wonnen de bokaal en een etentje met het hele team bij Restaurant Turfmarkt.

Sinds 1 november trekt een 30 Seconds karavaan door Nederland en strijkt in veel gemeenten neer voor plaatselijke open kampioenschappen van het spel. De tournee begon in Breda en deed woensdagavond Alkmaar aan. Volgende competities in de buurt zijn 24 februari in Haarlem en 2 februari in Castricum. Aanmelden voor alle competities kan op deze website.
Pin It
Bekeken: 1982x
https://ee.itk.ac.id/data/