Deze maand lanceerde ABC Huis een nieuw online tv-programma: Groots Alkmaar. Het programma belicht met trots de natuur, cultuur en historie van gemeente Alkmaar en komt elke eerste donderdag van de maand uit op grootsalkmaar.nl.

Groots Alkmaar is bedacht door een aantal senioren. “Als we er niet op uit kunnen gaan, dan moeten we al het moois wat Alkmaar te bieden heeft naar de mensen thuis brengen", was het idee. Via ABC Huis, een bestuurlijke fusie tussen Artiance en Bibliotheek Kennemerwaard, wordt de redactie ondersteund door jonge professionals.

"Groots Alkmaar is meer dan een uitzending alleen", aldus Hanneke Vries van ABC Huis. "Met elke uitzending brengen we activiteiten, voorstellingen, concerten exposities en dergelijke onder de aandacht. Het idee is dat de beelden en verhalen de kijkers inspireren er op uit te gaan. Het programma biedt volop aanknopingspunten voor uitjes die je zelf kunt ondernemen en mogelijkheden om anderen te ontmoeten". Een vast onderdeel is de activiteitenagenda.

November is de maand van 'Nederland leest', en daar gaat de eerste editie ook over. De tweede heeft als thema 'December, aandacht voor jezelf en elkaar'. Aan bod komen de Winterkaravaan, samen zingen in een koor onder leiding van Roy Voogd en een interview met André Brouwer over zijn wandeltochten naar Santiago. Het programma komt op 2 december om 16:00 uur online.
Pin It