Het Noordwest Ziekenhuis in Den Helder sluit anderhalve operatiekamer om personeel vrij te spelen voor de coronazorg in het Alkmaarse ziekenhuis. Dat zegt een woordvoerder tegen mediapartner NH Nieuws. Op dit moment verzorgt Noordwest in Alkmaar 34 coronapatiënten, Zes van hen hebben intensive care nodig.

Van de vier operatiekamers in de Helderse vestiging gaat er voorlopig één helemaal dicht, en een andere voor de helft van de tijd. Vrijgekomen personeel wordt ingedeeld in de zorg op de Alkmaarse verpleegafdeling en IC-afdeling voor coronapatiënten. Dat betekent dat een aantal geplande operaties zal worden uitgesteld. De onfortuinlijke patiënten worden op de hoogte gesteld.

Eerder sloot NWZ al de longafdeling van het ziekenhuis in Den Helder, voor extra mankracht in de coronazorg. Ook in Alkmaar is de reguliere zorg in twee stappen teruggeschaald. Sindsdien zijn vier van de twaalf operatiekamers dicht en zijn er op de afdelingen chirurgie en maagdarmleverziekten bij elkaar acht bedden minder beschikbaar.
Pin It
Bekeken: 2886x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/