Jaarlijks heb je maar één keer de kans om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar en dat is met ingang van een nieuw kalenderjaar. Half november maken de zorgverzekeraars de hoogte van hun premies bekend voor het daaropvolgende jaar en vanaf dat moment kan je starten met vergelijken. Op deze site kun je een zorgverzekering kiezen en overstappen. Dat kiezen van een zorgverzekering is tegenwoordig heel eenvoudig en ook het overstappen is zo geregeld. Waar wacht je nog op? Gewoon doen!

Hoe vind je een passende zorgverzekering?

Voordat je start met de goedkoopste zorgverzekering vergelijken is het belangrijk om te weten wat je situatie is. Verwacht je volgend jaar extra ziektekosten te maken? Heb je een bril nodig, ben je zwanger of bezoek je regelmatig de tandarts? Dat zijn allemaal zaken om rekening mee te houden als je op zoek gaat naar een nieuwe zorgverzekering. Naast een basisverzekering is in deze gevallen een aanvullende verzekering zeker het overwegen waard. Ook je financiële situatie is van belang. Heb je een behoorlijke financiële buffer, dan kan je je waarschijnlijk een hoger eigen risico veroorloven waardoor de premie lager uitvalt. Is je financiële reserve niet zo groot en verwacht je bovendien kosten te maken? Kies dan voor een lager eigen risico.

Een naturaverzekering is vaak goedkoper dan een restitutieverzekering. Bij een naturaverzekering ben je niet volledig vrij in het kiezen van een zorgaanbieder. De aanbieder moet een contract hebben met jouw zorgverzekeraar. Bij een restitutieverzekering heb je die vrijheid om te kiezen wel. Daar staat dan weer een hogere premie tegenover. Kies bewust en vind zo jouw passende zorgverzekering voor 2022.

De voordelen van vergelijken

Zorgverzekeringen bepalen zelf de hoogte van hun premies. Deze verschillen kunnen behoorlijk oplopen. Door goed te vergelijken, kan je daarom enorm besparen. Op een vergelijkingssite vind je in één overzicht de hoogte van de premies van de verschillende verzekeraars. Staar je niet blind op alleen de kosten. Kijk ook naar de voorwaarden. Welke zorg wordt er vanuit de aanvullende verzekering vergoed en welke zorgaanbieders hebben een contract met de verzekeraar waar jij je oog op hebt laten vallen? Ook kan je ervaringen van bestaande klanten teruglezen. Op een vergelijkingssite wordt je stap voor stap meegenomen in het keuzeproces. Kijk vandaag nog naar jouw zorgverzekering voor 2022 en regel jouw overstap!
Pin It