Ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum heeft de Alkmaarse muziekvereniging Soli Deo Gloria de Koninklijke Erepenning ontvangen tijdens haar najaarsconcert in Theater de Vest. Onder toeziend oog van een enthousiast publiek met met vrienden, familie en donateurs, reikte Commissaris van de Koning Arthur van Dijk de erepenning en het bijbehorende certificaat uit aan voorzitter Jenny de Boer en bestuurslid Ilona van der Meulen. Van Dijk benadrukte daarbij het belang van muziekverenigingen en het met elkaar muziek maken.

Eigenlijk bestond SDG Alkmaar vorig jaar al 100 jaar, maar toen kon het speciale najaarsconcert niet doorgaan. Er was nog meer feest, want dirigent André Elders kreeg de zilveren speld van de muziekbond, omdat hij 20 jaar dirigent is bij de vereniging. Deze werd uitgereikt door beschermheer Frits Westerkamp, voorzitter van de 8 October Vereeniging Alkmaar Ontzet. Voorzitter Jenny de Boer: "Als vereniging zijn we ontzettend trots en dankbaar dat we al 100 jaar bestaan en dat we een levendige club zijn waar iedereen zijn steentje bijdraagt."

Tijdens het najaarsconcert werd voor het eerst de SDG Centennial March, speciaal gecomponeerd voor het jubileum, voor publiek gespeeld. Verder werd er een afwisselende non-stop medley gespeeld van muzikale hoogtepunten van de afgelopen 100 jaar.  Van alles kwam voorbij, zoals Abba, Cats, Moonlight Serenade, Music, Sibelius en Pirates of the Caribbean. Sopraan Sabine Kirsten en klarinettist Steffen Snip gaven hun medewerking aan het uitgestelde verjaardagsfeest.

De jongste groep, de 'Blazerij van Soli', trad voor het eerst op in De Vest. De Blazerij van Soli is een initiatief om jonge jeugd enthousiast te maken voor orkestmuziek en om ze lid te laten worden. Wekelijks gaan SDG-leden langs basisscholen en BSO's om kinderen met hun muziek kennis te laten maken.
Pin It