Het Alkmaarse college van B&W overweegt om parkeergarage Karperton ontoegankelijk te maken voor mensen die er niets te zoeken hebben. Dat blijkt uit antwoorden op vragen van OPA. Er wordt onderzoek gedaan naar de opties om niet-parkeerders de toegang te ontzeggen. In het eerste kwartaal van 2022 zal hier meer duidelijk over worden.

De OPA-fractie vindt dat er (veel) te weinig wordt gedaan om de overlast in de 'Krappeton' te bestrijden. Vooral vervelend is dat ongenode gasten drugs gebruiken terwijl gezinnen langslopen en het stinkt er nog wel eens naar urine. Het college van B&W erkent de problemen, maar geeft aan dat er met de huidige slagkracht niet veel meer tegen gedaan kan worden. Handhaving en politie controleren nog wel eens, maar zijn vooral afhankelijk van meldingen.  Het kwaad kan dan al geschied zijn. De bemanning van de uitkijkpost aan de Dijk is afhankelijk van de beschikbare capaciteit.

Op de vraag van OPA of de ongenode gasten in beeld zijn bij zorgpartners zoals de Brijderstichting, antwoordt het college bevestigend: de meesten zijn bekend en hen wordt ook hulp en/of zorg aangeboden, al is dat geen garantie tegen overlast. Bovendien gebeurt het vaak dat het aanbod wordt afgeslagen.
Pin It