Vanwege aangescherpte coronaregels is de rondleiding 'Geheime Zolders' in de Alkmaarse Grote Kerk in ieder geval tot en met 18 december opgeschort. Vervelend voor de mensen die al kaartjes hadden gekocht, voor de vrijwilligers die met liefde de rondleidingen verzorgen én voor het project Het Grote Raam. De opbrengst is belangrijk voor realisatie van het nieuwe raam aan de zuidzijde van het transept.

"Het is een hele flinke tegenvaller, vanwege de inzameling. En het is gewoon een leuke actie, ook voor de vrijwilligers die erbij betrokken zijn", betreurt Nina van Vliet van DOSS Event Support. "We hopen dat we snel weer open mogen. Ook zijn we bezig om te kijken of we de rondleidingen door de zolders langer door kunnen laten gaan. Ze stonden tot en met 31 december gepland."

Precieze getallen heeft Van Vliet niet, maar ze kan wel een indicatie geven van wat het project aan inkomsten misloopt: "Per dag gingen er per rondleiding zes mensen naar boven. We deden telkens drie shifts, vier keer per dag. Dat is totaal 72 mensen, à een tientje per ticket, dus elke dag dat er rondleidingen gehouden zouden worden, is dat 720 euro."

Gelukkig gaat het verder volgens Van Vliet goed met de inzameling voor Het Grote Raam, ontworpen door kunstenares Fiona Tan. "Er zijn al zo'n 200 tegels geschonken en rond de 30 panelen. Op schenk.hetgroteraam.nl kun je zien hoeveel het er precies zijn". De panelen gaan voor minimaal 2.500 euro. Prijzig, maar we hebben het hier natuurlijk wel over glas-in-lood. Donateurs zijn bedrijven, families, individuen en ook groepjes die geld bij elkaar leggen.

Een actie die nog moet starten is de verkoop van de oude ruiten uit het immense raam. Die worden ter decoratie geplaatst op een dikke voet, met een lichtje erachter. Te zijner tijd kunnen mensen via steigerwerk naar boven en met een stickertje een ruit claimen. "Daar zijn mensen erg enthousiast over. Er is nog geen datum geprikt. Het bestaande raam gaat er niet uit voordat het nieuwe klaar is. Anders is het wel erg tochtig binnen", lacht Nina van Vliet. En nat ook als het regent. "Wanneer het nieuwe raam er komt, worden de steigers gebouwd en dan kunnen mensen hun stickertje plakken."

De plaatsing van het nieuwe raam gebeurt sowieso pas in 2023, want alleen de productie neemt al een jaar in beslag. En komt er daarna een nieuw ontworpen raam aan de noordzijde van het transept? "Dan moeten we wel weer een miljoen inzamelen", zegt van Vliet, maar dat ziet ze graag gebeuren.
Pin It
Bekeken: 1911x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/