Eind vorige week heeft de politie een lading van 271 kg illegaal vuurwerk onderschept, terwijl deze op weg was naar Alkmaar. Een 24-jarige bestuurder uit Stedebroec is daarbij aangehouden. De verdachte werd ingesloten en het vuurwerk in beslag genomen voor verder onderzoek.

Nederland is een grote afzetmarkt voor illegaal vuurwerk geworden. Dit jaar is al veel meer illegaal vuurwerk onderschept dan in heel 2020, blijkt uit de wekelijkse 'vuurwerkbarometer' van het Openbaar Ministerie. De teller stond tot en met 21 november op zo'n 150.000 kg vuurwerk, dat ook onder normale omstandigheden niet toegestaan in Nederland. Het jaar 2020 werd afgesloten met bijna 123.000 kg, en dat was al een verdubbeling vergeleken met 2019.

Het recordgewicht dit jaar is vooral het gevolg van een vangst van rond 120.000 kg begin november bij de Duitse grens. Het was de grootste vuurwerkvangst ooit voor de Nederlandse politie.
Pin It
Bekeken: 1878x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/