Afgelopen weekend organiseerde Saturna met de KNGU twee turnwedstrijden in het Alkmaarse sportcomplex De Meent. Zaterdag turnden 48 teams om zich te kwalificeren voor de volgende ronde richting het NK Teams. Zondag vond de najaarscompetitie van district Midwest plaats en daar namen 25 teams aan mee. Saturna veroverde zaterdag één bronzen plak en op zondag twee gouden plakken.

De derde plaats werd behaald door Stef, Denzel, Stijn, Tijs en Tim die samen het jongensteam op Niveau 4 vormen. De eerste overwinning op zondag was voor jongensteam Pupil B, bestaande uit Ziggy, Hidde, Wisse, Niels en Bruno. De tweede gouden plak was voor Taiy, Timothy en Sander Jan van jongenseam Bovenbouw B+C. Team Instap A zou ook kansen hebben gehad, maar Djem, Levi, Sam, Tim en Vigo moesten het vanwege corona stellen zonder een teamgenootje.

"Als gevolg van de aangescherpte coronamaatregelen konden er helaas alleen rij-ouders op de tribune aanwezig, maar we zijn blij dat de wedstrijd door kon gaan", laat de organisatie weten. "Mede dankzij de inzet van 90 vrijwilligers uit onze vereniging, de juryleden en medewerkers van de KNGU kijken we terug op een mooi wedstrijdweekend."

Op 9 en 10 april worden weer twee grote turnwedstrijden gehouden in De Meent: het NK teams en de halve finale NK individueel.
Pin It