Op vrijdag 10 en zaterdag 11 december wordt weer het grootste evenement georganiseerd in het kader van mensenrechten: Write for Rights van Amnesty International. Wie ook onrecht met de pen wil bestrijden is welkom om naar de bibliotheek in de Alkmaarse binnenstad te komen voor de regionale actie.

Tijdens de wereldwijde schrijfactie klimmen talloze mensen in de pen voor anderen die onterecht vastzitten of worden bedreigd vanwege hun werk, mening of om wie ze zijn. Amnesty stuurt de brieven naar koningen, ministers en presidenten om hen aan te sporen een einde te maken aan onrecht. En ieder jaar levert dat successen op.

Een van de vele mensen waar Amnesty voor in actie komt is de 16-jarige Mikita Zalatarou uit Wit-Rusland. Hij stond op een vriend te wachten toen hij verzeild raakte in een demonstratie waar hij niks mee te maken had. Hij werd opgepakt en ervan beschuldigd een molotovcocktail naar de politie te hebben gegooid. In gevangenschap werd hij geslagen en kreeg hij elektrische schokken toegediend, terwijl hij epilepsie heeft. Ondanks gebrek aan bewijs werd Mikita veroordeeld tot 5 jaar gevangenschap.

Ook zoekt Amesty gerechtigheid voor Wendy Galarza uit Mexico. Zij is een activist en demonstreerde in november 2020 voor gerechtigheid in de zaak van de moord op een vrouw die Alexis heette. Tijdens de demonstratie begon de politie te schieten. Wendy werd geraakt door politiekogels. Ze diende een aanklacht in tegen de politie. Maar degenen die ervan verdacht worden verantwoordelijk te zijn voor de schoten, zijn nog niet vervolgd.

De schrijfactie is beide dagen van 11:00 tot 15:00 uur. Meer info in de agenda op bknw.nl.
Pin It
Bekeken: 2786x
https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/