Sinterklaas heeft al vele honderden - misschien wel een paar duizend zelfs - tekeningen, kleurplaten en verlanglijstjes van Alkmaarse kinderen mogen ontvangen. Voor elk weekend wordt de grote rode brievenbus voor de Grote Kerk, nog tot en met zondag dienstdoend als Het Grote Pietenhuis, geleegd en dan krijgen alle tekeningen binnen een plekje. Natuurlijk worden de verlanglijstjes ook nauwkeurig verwerkt.

"Het gaat harstikke goed", vertelt Nina van Vliet van DOSS Event Support. Ze helpt de Pieten met het uit de brievenbus halen van alle post. "De Sint krijgt allemaal mooie kleurplaten binnen en verlanglijstjes, dus hij heeft heel wat om door te kijken. Ze krijgen allemaal een plekje in het Pietenhuis en de Pieten zijn allemaal op de hoogte. De inzendingen worden nauwkeurig genoteerd."

Nog één weekend is het Grote Pietenhuis open, want zondag is het alweer 5 december. Nina: "We hebben wel wat aanpassingen moeten doen vanwege corona, het was op de eerste dag al goed druk. Het is belangrijk dat mensen afstand kunnen bewaren, dus we hebben de maximale capaciteit wat omlaag gebracht. De laatste tickets zijn nog te koop."

"Kinderen kunnen oefenen met cadeaus inpakken en pakketjes in een schoorsteen gooien van verschillende afstanden", vervolgt Nina. "Een ander onderdeel is het zo snel mogelijk schoentjes vullen. Een Piet houdt de tijd bij een stopwatch. En ze kunnen op een veilige manier oefenen met klimmen en lopen over daken. Er is ook nog een soort CSI wand met aanwijzingen voor onderzoek naar waar ze wonen en wat voor route te vinden. En er warme chocomel en er staat een oude snackwand met daarin pepernoten. Het is een mooie oplossing vanwege corona". Wie alle oefeningen heeft gedaan mag trots met een Pietendiploma naar huis.

Meer over het Pietenhuis is te vinden op hetgrotepietenhuis.nl.
Pin It