Vrijdagmiddag hebben leden van de SP Alkmaar ruim 50 kinderschoenen geplaatst op de trap voor het stadhuis aan de Langestraat. Ook hingen ze een spandoek op met daarop “Stop kinderarmoede nu!”. Dit alles om aandacht te vragen voor de meer dan 251.000 kinderen die in Nederland onder de armoedegrens opgroeien. Dinsdag waren de SP'ers al bij de Voedselbank geweest om cadeautjes af te geven.

In een paar schoenen op de trap bij het stadhuis zat een wortel of brief aan Sint en Piet, maar verreweg de meesten zat niets in. Net zoals ze voor vele duizenden kinderen ook leeg zullen, door armoede. Alle 127 kinderen bekend bij de Voedselbank Alkmaar krijgen nu sowieso een cadeautje voor Sinterklaas, maar het is een druppel op een gloeiende plaat.

“Wij zien de armoede stijgen onder onze inwoners en deze Alkmaarders kunnen maar slecht de weg vinden bij de instanties voor hulp", stelt lijsttrekker Rigo Wijdoogen. "Dit moet anders. De SP Alkmaar vindt dat er nu snel wat moet gebeuren. Het minimabeleid van de gemeente Alkmaar is verschoven tot na de raadsverkiezingen, maar we kunnen de problemen van mensen in armoede niet steeds voor ons uit blijven schuiven."

Op het stadhuis waren vrijdag vanwege corona geen ambtenaren om een schoentje met wortel en brandbrief namens het college van B&W in ontvangst te nemen. "Deze afwezigheid om gehoor te geven aan onze oproep, representeert op ironische wijze de manier waarop met mensen in armoede wordt omgegaan", stelt Wijdoogen. "Men laat hen letterlijk en figuurlijk in de kou staan. Gelukkig was er een bode die het schoentje met liefde zal afgeven. Nu maar hopen dat de gemeente snel gehoor geeft aan alle Alkmaarse kinderen die in armoede leven."
Pin It
Bekeken: 1968x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/