Gemeente Alkmaar heeft in opdracht van burgemeester Anja Schouten tijdelijk cameratoezicht ingesteld op de Thomas à Kempislaan omdat de jeugdoverlast de spuigaten uit loopt. Een aantal omwonenden durft geen melding meer te doen omdat ze zijn bedreigd, en handhavers zijn beledigd en bekogeld met flesjes en blikjes. De verwachting is dat de overlast richting oud en nieuw verder zal toenemen. Het cameratoezicht loopt tot en met februari.

De gemeente heeft met name sinds augustus meldingen gekregen over een jeugdgroep van tien à twintig jongeren. Bewoners ervaren overlast en voelen zich onveilig door intimidatie. De jongeren laten afval achter, veroorzaken geluidsoverlast door schreeuwen en muziek, en plegen vernielingen. Bij Snackplaza Elmaar is het het ergst. Meerdere groepen zorgen daar voor ernstige overlast. Ze intimideren mensen, gebruiken drugs en spuiten graffiti.

Gebiedsteam Zuid stelt dat er op meerdere manieren inzet is; er zijn jongerenwerkers actief, de openbare ruimte is aangepast, ondernemers hebben camera's geplaatst en handhaving en politie gaan langs. Burgemeester Schouten voegt hier nu tijdelijk gemeentelijk cameratoezicht aan toe. De periode van drie maanden is flexibel en wordt aangepast wanneer dit nodig wordt geacht.

Mensen kunnen nu nog vijf weken bezwaar maken tegen het besluit.
Pin It
Bekeken: 2670x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/