Al vroeg in de ochtend stond drievoudig wereldkampioen snertkoken Michel Rekers uit Koedijk in zijn keuken in Bergen om erwtensoep te maken voor het zorgpersoneel van het Noordwest ziekenhuis in Alkmaar. Horecaondernemers aan het Waagplein hadden de snertkampioen ingeschakeld om het zorgpersoneel gratis soep te laten halen op hun winterterras. Hiermee hopen ze op meer bezoekers én doen ze iets terug voor het zorgpersoneel.

Om 13:00 uur moest de snert bij het ziekenhuis zijn en voor een goede erwtensoep moeten de erwten al zo'n vier tot zes uur koken, vertelt Michel. "Het is belangrijk om de erwten de tijd te geven goed te koken. Soms gaan mensen te snel en halen ze de staafmixer er maar doorheen, maar dan wordt de structuur niet goed."

Dus stond Rekers al om 07:30 uur achter het fornuis. "Ik roer elke tien minuten even met de lepel door de pan. Hierdoor wordt alles mooi gelijk gaar." Het geheim achter zijn prijswinnende soep geeft Michel liever niet. "Vroeger was ik daar soepeler in, maar ik heb vaak genoeg gehad dat ik mijn recept daarna elders tegenkwam."

Toen de vijf kilo snert klaar was, bracht hij deze vanuit de keuken op zijn werkplek in Bergen naar het ziekenhuis. Eenmaal daar aangekomen kookte hij de soep nog even op en konden medewerkers een kommetje halen. Senior-verpleegkundige Vera Hooiveld - Van Dam vindt het een 'ontzettend warm gebaar' van de horeca. En niet onbelangrijk: "De soep smaakt ontzettend lekker."

Maandag maakt Michel nog eens 60 kilo soep voor de horecaondernemers van het winterterras. Daar kan zorgpersoneel van het NWZ de komende tijd een voucher inleveren voor een gratis kop snert. Ed Schouten van café De Waag, een van de initiatiefnemers, hoopt veel personeel te ontvangen.

De kroegbazen aan het Waagplein hebben een groot winterterras neer laten zetten om meer bezoekers te kunnen ontvangen en zo de schade van de coronaregels wat te beperken. Helaas blijft de drukte nog uit. Sowieso is de avondklok een groot probleem: "Het is een beetje 'de blinde helpt de dove'", vertelt Ed. "Bij ons is het momenteel veel te rustig en het ziekenhuispersoneel heeft het veel te druk." Als het personeel hun snert komt ophalen, zorgen ze 'in ieder geval voor wat reuring in de tent', aldus de ondernemer. "Dat maakt het allemaal veel leuker en gezelliger."
Pin It
Bekeken: 2905x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/