Bijna duizend hardlopers gingen zaterdag van start tijdens de eerste editie van de Pre-Run NN Egmond Halve Marathon. Organisator Le Champion heeft dit jaar enkele nieuwe Pre-Runs geïntroduceerd in voorbereiding op de grotere hardloopevenementen. Dit weekend stond er een 16 en 8 km op het programma in Egmond-Binnen, die als voorbereiding kan dienen op de 48e editie van de Halve Marathon van Egmond van 9 januari.

De lopers gingen met weinig wind van start op de nieuwe start- en finishlocatie, op de Oude Schulpweg in Egmond-Binnen. Het vernieuwde parcours liep door het bos, de duinen en over de heide van het Noordhollands Duinreservaat tussen Egmond en Bakkum. De 16 kilometer maakte een extra lus richting Camping Bakkum, waar de lopers vervolgens een flinke klim trotseerden om op het strand te komen. Via het strand kwamen de lopers weer terug op de Middenweg, waar de finish snel in zicht kwam.

Sportorganisatie Le Champion verwacht na de persconferentie van dinsdag meer duidelijkheid te kunnen geven of de NN Egmond Halve Marathon in januari kan worden gehouden. Voorlopig blijft de inschrijving nog geopend tot en met maandag 27 december. Inschrijven kan via  nnegmondhalvemarathon.nl.

De volgende editie van de Pre-Run NN Egmond Halve Marathon vindt plaats op zaterdag 10 december 2022. Meer informatie op lechampion.nl.
Pin It