Afgelopen weekend organiseerde de Alkmaarsche IJsclub de succesvolle Waagbokaal in eigen huis. Het was een druk weekendje kunstrijden want ook 2e KNSB B-selectiewedstrijd en de 1e  KNSB M-selectiewedstrijd voor de landelijke finales werden gehouden. De Alkmaarse club beleefden een succesvol weekend met meerdere podiumplekken.

De Waagbokaal is een wedstrijd waarin beginnende wedstrijdrijders hun kunsten vertonen in diverse categorieën. AIJC nam zelf deel met twaalf rijdsters, waarbij het voor de meesten de eerste wedstrijd ooit was. Zilver was er voor Mariken Deiman (28 jaar) en brons voor Anastasia Zentveldt (7), Elize Pover (10), Kimberly Boelens (27) en Noa Schuit (14).

De City of Light Trophy van Eindhoven is daarentegen voor rijders die al een stuk hoger op de ladder staan. Belandde ze bij de eerste kwalificatiewedstrijd nog net naast het podium in de categorie Advanced Novice B, deze keer veroverde de 16-jarige Katya Elkalaani het brons met een sterke kür. De 13-jarige Noa Hollenberg moest nu echter, na een mooie tweede plek in de categorie Basic Novice B, genoegen nemen met een vijfde plek

Ook in de M-categorieën was er succes voor AIJC. De 11-jarige Summer Wijkhuizen behaalde met een geweldige performance het zilver bij de Mini’s. Zilver was er ook voor de 15-jarige Katia Suris in de categorie Maxi’s.
Pin It