In zijn thuisstad Alkmaar sijpelt het nieuws dat Marco Borsato nu officieel wordt beschuldigd van het seksueel misbruiken van een minderjarig meisje natuurlijk ook binnen: de ene Alkmaarder haalt nuchter de schouders op, de ander is geschrokken van het nieuws. Bij zijn stamkroeg in het centrum wordt alles uitvoerig besproken. "Jezus Christus. Er blijft niks meer van hem over joh."

Dinsdag werd bekend dat een 22-jarige vrouw aangifte tegen Marco Borsato heeft gedaan: de dochter van een voormalige medewerker van de zanger zou sinds haar vijftiende jarenlang zijn betast zijn door de zanger. Dit schrijft De Telegraaf, die de aangifte heeft ingezien. Inmiddels is ook bekend dat Borsato stopt als ambassadeur van Warchild.

"We zijn totaal niet bewust hier gaan zitten hoor", reageren Saar (23) en Eveliene (25) een beetje opgelaten vanaf het verwarmde buitenterras van het vaste café van Borsato. Het is ook de tent van zijn beste vriend: die is er vandaag niet en laat weten ook niet te willen reageren op de aantijgingen tegen Borsato. "Ik vond het wel gek dat hij niet meteen reageerde. Als ik jou beschuldig van iets wat je niet hebt gedaan, wil je dat toch meteen duidelijk maken?", stelt Eveliene tegen haar vriendin Saar. De twee vriendinnen scrollen ondertussen op hun telefoon door het nieuws. "Verschrikkelijk, als dit haar echt is overkomen." 

Het Openbaar Ministerie meldt inderdaad onderzoek te doen naar vermeende strafbare feiten door Borsato. De zanger zou de jonge vrouw talloze keren betast hebben op haar borsten, billen, gleed met zijn handen onder haar rokje en streelde tussen haar benen. Vorige week werd al bekend dat de zanger het openbaar ministerie heeft verzocht om een onderzoek te starten, omdat er al tijdens geruchten gaan over de ontucht. (Foto: BSR Agency / Danny van den Berg)
Pin It