Alkmaar viert in 2023 een bijzonder jubileum: 450 jaar geleden begon immers hier de Victorie op de Spanjaarden. Ed Boogaard en Martin van Elmpt willen voor 2023 een 'ontzettende' scheurkalender creëren en om hun ambitieuze project op te kunnen starten hebben ze een inzamelingsactie opgezet. Mensen kunnen de Alkmaarsche Scheurkalender 2023 alvast kopen, eventueel met een historische stadswandeling voor twee erbij, of een donatie doen.

Ed Boogaard en Martin van Elmpt zijn twee zelfstandig ondernemers in Alkmaar. "Wij kennen elkaar al sinds onze schooltijd en zijn enorm enthousiast over dit project waar we onze ervaring als schrijvers en onderzoekers, passie voor geschiedenis en een sterke drang naar het vertellen van verhalen kunnen inzetten. Met humor en plezier, en in samenwerking met de bijzondere kaaskoppen van Alkmaar."

"De Alkmaarsche Scheurkalender 2023 presenteert 365 dagen lang telkens interessante verhalen, verrassende feiten, vermakelijke weetjes en belangrijke momenten rond de gebeurtenissen in 1573", leggen Ed en Martin uit. "Dat doen we op een toegankelijke en laagdrempelige manier, zodat we een breed publiek bereiken – óók de mensen die zich laten afschrikken door dikke boeken of zelden een museum bezoeken."

Het schrijversduo hoopt dat Alkmaarders het project willen steunen. In ieder geval voldoende om te beginnen aan de eerste 100 blaadjes. "Dan gaan wij aan de slag om ook de verdere productie te financieren". Het streefbedrag van de crowdfund-actie is 7.500 euro. Op het moment van schrijven staat de teller op 520 euro.

Meer info is te vinden op dealkmaarschescheurkalender.nl, Facebook en Instagram. Mailen kan naar info@dealkmaarschescheurkalender.
Pin It