De actieposters heeft hij nog in overvloed liggen, maar ophangen heeft volgens Fred de Boorder, bewoner van de Alkmaarse Bloemwijk, geen zin meer. Het lot van de karakteristieke arbeidersbuurt lijkt bezegeld. De sloop is inmiddels in volle gang. "Het is onwerkelijk, er gaat gewoon een stukje cultuurhistorisch Alkmaar te gronde."

Met een 'brok in zijn keel' kijkt De Boorder naar de graafmachines die in korte tijd een woning tot aan de grond toe afbreken. Ook zijn woning staat op de lijst om gesloopt te worden. Volgens De Boorder totaal onnodig. "Ik heb mijn huis in al die jaren goed onderhouden. Alles is geïsoleerd en ik heb er veel geld in gestoken. Ze hadden mijn huis ook gewoon kunnen renoveren."

In totaal worden 179 woningen gesloopt, het gaat om 164 sociale huurwoningen en vijftien koopwoningen. Volgens woningcorporatie Van Alckmaer blijkt uit onderzoek dat de technische staat van de woningen zo slecht is dat renoveren niet haalbaar is. "Je hebt ook te maken met een wijk als stedenbouwkundig geheel", vertelt directeur Irma van Leeuwen aan mediapartner NH Nieuws. "Het algemene belang overstijgt dan het individuele belang."

Volgens Van Leeuwen is de woningcorporatie niet over een nacht ijs gegaan. Het besluit is volgens haar weloverwogen genomen. "We hebben ook geprobeerd om het voor de bewoners zo makkelijk mogelijk te maken. Zo is er een sociaal plan waarin staat dat alle huurders een terugkeergarantie hebben. Ook is er bijvoorbeeld een verhuisvergoeding en kunnen ze tijdelijk in een wisselwoning terecht."

Niet iedereen denkt er hetzelfde over als De Boorder. Veel buurtgenoten die staan te kijken naar de sloopwerkzaamheden, kunnen niet wachten tot hun nieuwe huisje klaar is. "Ik moest wel een traantje wegpinken", vertelt een bewoonster die in een van de gesloopte huizen is opgegroeid. "We krijgen er wel iets heel moois voor terug. Mijn oude woning was oud en vochtig, dus ik kijk er wel naar uit."

Ook Fred de Boorder krijgt een nieuwe woning terwijl hij daar eigenlijk niet op zit te wachten. "Mijn schuurruimte wordt gehalveerd en ook de huurprijs gaat omhoog. Ik hoop dat nog meer mensen op gaan staan en de rest van de wijk willen redden, maar het is waarschijnlijk een gevecht tegen de bierkaai."
Pin It
Bekeken: 2095x
http://web.upgriplk.ac.id/slot-demo/ https://disdukcapil.rajaampatkab.go.id/demo-pg-soft/ https://ptun-bandung.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://pbj.banggaikab.go.id/slot-gacor-maxwin/ https://jdih.kepahiangkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://simmagang.polinema.ac.id/logs/slot-demo-pragmatic/ https://setwan.klaten.go.id/slot-mahjong/ https://kkn.uniga.ac.id/slot-demo/ https://balongbendo.sidoarjokab.go.id/slot-demo-gratis/ http://simrsud.pasamankab.go.id/slot-demo/ https://klinik.bonebolangokab.go.id/pola-slot-maxwin/ https://sinona.luwukab.go.id/slot-demo/ https://berita.bonebolangokab.go.id/slot-demo/ http://sepedabaja.gorontalokab.go.id/slot-demo/ https://www.malkelapagading.com/slot-gacor-online/ https://srv-inlislite.unsulbar.ac.id/demo-pg-soft/ https://simpeg.rsudibnusina.gresikkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://inlislite.kalselprov.go.id/slot-demo/ https://bappedalitbang.kaltaraprov.go.id/slot-demo-pgsoft/ http://webgis.sinjaikab.go.id/slot-demo/ https://konsultasi.ulp.banjarbarukota.go.id/slot-demo/ https://jdih.baubaukota.go.id/assets/demo-slot/ https://stptrans.com/slot-server-luar-negeri-gacor/ https://perpus.menpan.go.id/slot-demo/ http://simpeg.ampta.ac.id/slot-demo-pgsoft/ https://intercafe.ipb.ac.id/slot-demo/ http://inlislite.vapt.blitarkota.go.id/vendor/akun-demo/ http://inlis.kulonprogokab.go.id/inlislite3/slot-demo/ https://dakota76play.azurefd.net/ https://inlis.mojokertokab.go.id/digitalcollection/slot-demo/ http://el1brary.samosirkab.go.id:415/demo-pgsoft/ https://perpustakaan.palangkaraya.go.id/slot-demo/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://www.backlinesoccer.com/ https://8.215.25.20/ https://147.139.168.127/ https://95.111.193.102/ https://stickyriceles.com/ https://usaklub.moe/ https://mpored.moe/ https://matane.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/demo/slot-demo-gates-of-olympus.html https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/