Gemeente Alkmaar ontvangt een bijdrage van rond 2,4 miljoen euro van het Rijk voor de versnelde bouw van een woonwijk in plaats van het kantorenpark van de Viaanse Molen. Eerder kreeg de gemeente al zo'n 6 miljoen euro vanuit de Regeling Woningbouwimpuls voor de versnelde bouw van ruim 1.000 woningen op Overstad.

Het kantorenpark is in de jaren tachtig ontstaan en verouderd. Al jaren is er leegstand. De bijdrage wordt ingezet voor het (versneld) realiseren van een aantrekkelijk, groen woon- en verblijfsgebied met goede fiets- en wandelverbindingen. Ongeveer 70 procent van de 556 woningen wordt binnen het 'betaalbare segment' gerealiseerd.

Het kabinet trekt in drie stappen 1 miljard euro uit voor woningbouw met de Woningbouwimpuls. In 2020 en begin 2021 werden respectievelijk 290 en 266 miljoen euro verdeeld.
Pin It
Bekeken: 1921x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/