De Alkmaarse afdeling van de VVD heeft deze week een kandidatenlijst gepresenteerd met 36 namen van mensen waarop gestemd kan worden bij de raadsverkiezingen van maart 2022. De lijst kent op de hogere posities veel bekende namen. Raadslid Willem Peters maakt in ieder geval een goede kans om zijn raadslidmaatschap nog een periode te verlengen: hij staat op de zesde plek.

Peters hielp de fractie van de VVD in Alkmaarse gemeenteraad aan een zevende zetel door zich met zijn eenmansfractie aan te sluiten bij de liberalen. Hij stapte uit lokale partij Belangen Alkmaarse Samenleving (BAS) na frictie met partijleider Ben Bijl.

De VVD waardeert zijn bijdrage aan het werk van de VVD-fractie nu dus met een zesde plek op de kieslijst. Peters maakt daardoor een goede kans op een raadszetel samen met lijsttrekker John van der Rhee, Christiaan Peetom op de tweede plek, Tamara Vermeulen op drie en wethouder Pieter Dijkman op vier. Van Dijkman is bekend dat hij in de nieuwe periode weer beschikbaar zou zijn als wethouder, mocht de VVD weer tot het college toetreden. Hij is wethouder sinds mei 2015. Ook is hij eerste loco-burgemeester.
Pin It
Bekeken: 1482x