De Oudkatholieke parochie van Alkmaar organiseert op Tweede Kerstdag een Take Away kerstmis voor kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar. De afhaalservice is een alternatief voor de gebruikelijke kinderkerstviering, die door corona opnieuw niet mogelijk is dit jaar.

De kinderen kunnen bij de kerk een tas ophalen, die zit vol dingen waar je wat mee kunt doen in de tijd tussen Kerstmis en Drie Koningen (6 januari). De tas bevat onder meer een spel voor oudjaarsavond, het lied โ€˜de twaalf dagen van kerstmisโ€™, middelen om chocomel en bisschopswijn (zonder alcohol) te maken, een leuke sleutelhanger, een mooi verhaal en meer. Wie komt kan ook even de kerk in om het stalletje te bekijken, een kaarsje aan te steken of een ster met een wens in de boom hangen.

De kerk is er speciaal voor geopend op Tweede Kerstdag van 13:00 tot 15:00 uur. In de kerk wordt gezorgd voor voldoende afstand, er mogen steeds slechts een paar groepjes (een of meer kinderen onder leiding van een volwassene) tegelijk binnen zijn. De actie loopt zolang de voorraad strekt. De Oud-Katholieke parochie hoopt dat deze tas zal helpen om de kerstvakantie voor de kinderen weer net iets leuker te maken.

De Oud-katholieke parochie Alkmaar is gevestigd aan de Nassaulaan 43.
Pin It